Stave na mobilni strani

Razlogi, zakaj je mobilna stran boljša od mobilnih aplikacij

Če ste v svetu športnih stav že nekaj časa, potem se lahko velikokrat vprašate, ali bi svoje stave igrali preko računalnika ali preko svoje mobilne naprave. Prednost mobilnega igranja je v tem, da lahko stave igrate praktično kjerkoli in kadarkoli, medtem ko ste pri stavah na računalnik omejeni na svoj dom.

Pri uporabi mobilnega igranja športnih stav pa imate še eno dilemo: ali boste pobrali mobilno aplikacijo za igranje športnih stav, ali pa boste stavnico dostopali kar preko mobilne strani? Uporaba mobilne aplikacije ima svoje prednosti in slabosti. Aplikacija je večinoma bolje urejena in predvsem optimizirana za vašo napravo, tako da so možnosti za razne napake in neželene dogodke precej manjše.

Po drugi strani pa ima tudi uporaba mobilne strani svoje prednosti. Kakšne so te prednosti in zakaj lahko uporabite mobilno stran za igranje športnih stav? Preberite si v tem članku.

Prednosti uporabe mobilne strani

Najprej si poglejmo, kakšne so prednosti uporabe mobilne strani in ne aplikacij.

Hitrejša uporaba

Mobilne Strani

Ena izmed prvih in najbolj vidnih prednosti uporabe mobilne strani je v tem, da boste spletno stavnico naložili precej hitreje. Če se odločite za uporabo mobilne aplikacije, potem ste morda že videli, da lahko traja več časa, da se aplikacija naloži, kot pa da stavnico odprete na svojem brskalniku.

V veliko primerih so mobilne strani urejene na takšen način, da se naložijo precej hitreje kot mobilne aplikacije. To velja predvsem za tiste spletne strani, kjer je sam dizajn in urejenost osnovne strani na že tako visokem nivoju. Mobilna stran je preprosto enaka stran tisti osnovni strani z pomembno razliko, da je bolje optimizirana za mobilne naprave.

Po drugi strani aplikacije lahko vzamejo več časa, da se naložijo. To je zaradi dejstva, da aplikacije potrebuje več sredstev za naložitev, kot pa tudi več elementov, ki so shranjeni na vašem telefonu. Mobilna stran pa potrebuje zgolj dobro povezavo in dober brskalnik, zato je nalaganje mobilne strani velikokrat hitrejše kot aplikacije.

Brez distrakcij

Še ena prednost uporabe mobilne strani pred aplikacijo je v tem, da pri uporabi mobilne strani ne boste deležni raznih distrakcij in nepotrebnih stvari, kot so obvestila za vašo napravo, pa razna dovoljenja, ki jih morate omogočiti na aplikaciji.

Za uporabnike mobilnih aplikacij je morda ena izmed največjih slabost predvsem v tem, da te aplikacije pogosto pošiljajo razna neželena obvestila na vaš telefon, kar lahko precej upočasni vaš telefon kot tudi omogoča pošiljanje neželenih aplikacij.

Seveda je to lahko dvorezen meč: z temi obvestili lahko namreč spremljate tudi rezultate vaše izbrane tekme. Po drugi strani pa lahko ta obvestila uporabite tudi na mobilni strani, če želite. Poleg tega imate za takšne stvari na voljo druge aplikacije, kot so Livescore ali Flashscore, recimo.

Mobilno stran lahko uporabite na vseh napravah

Dodatna prednost uporabe mobilne strani je v tem, da ni pomembno, kakšen tip naprave imate. Če imate Android ali iOS telefon, potem ni povsem pomembno, kakšen telefon imate, kajti za uporabo mobilne strani lahko uporabite katerokoli napravo.

Mobilne strani so urejene na takšen način, da so odvisne od mobilne povezave in ne od tipa telefona. Nekatere stavnice imajo denimo samo aplikacijo za Android telefone, druge pa samo za iOS telefone. Obstajajo takšni, ki delajo z obema. V tem primeru je seveda slabost uporabe aplikacije v tem, če imate takšno napravo, ki aplikacije ne podpira. Pri uporabi mobilne strani pa tovrstnih problemov ne boste imeli. Mobilna stran se bo namreč naložila ne glede na to, kakšno napravo imate. Tovrstne strani so urejene za vse tipe naprav, kar pomeni, da vam ne bo potrebno naložiti raznih aplikacij in dodatnih stvari, potrebnih za aplikacije.

Aplikacije so včasih slabo narejene

Če ima spletna stavnica slabo urejeno aplikacijo, potem je bolje, da uporabljate njeno mobilno stran. To se zgodi pogosto: aplikacija spletne stavnice je tako slabo narejena, da je njena uporaba na nizkem nivoju. V tem primeru lahko preprosto uporabite mobilno stran stavnice, pri kateri ne boste imeli takšnih problemov. V takšnem primeru je boljše, če uporabite mobilno stran, saj vam bo ta omogočala precej boljšo igralno izkušnjo.

Prednosti mobilnih aplikacij

Medtem ko je uporaba mobilne strani lahko precej hitrejša in deluje na vseh napravah pa boste z uporabo mobilne aplikacije tudi imeli nekatere prednosti. To so glavne prednost uporabe mobilnih aplikacij.

Boljša urejenost

Mobilnih Aplikacij

Ena izmed prvih prednosti mobilnih aplikacij je v tem, da so aplikacije urejene predvsem za uporabo na vaši napravi. To pomeni, da je aplikacija specifično urejena na takšen način, da vam dovoljuje uporabo na dober način. Seveda, kot smo že omenili, to ni značilno za vse stavnice. Pri nekaterih stavnicah je uporaba mobilne aplikacije tako slaba, da je boljše, če uporabite njeno mobilno verzijo. Pri drugih pa je mobilna aplikacija odlična, zato se jo izplača uporabljati.

Deluje brez povezave

V večini primerov je mobilna aplikacija narejena tako, da lahko deluje tudi brez mobilne povezave. To preprosto ne boste morali doseči pri mobilnih straneh, kajti le-te potrebujejo dostop do povezave, saj drugače ne bodo delovale. Pri mobilnih aplikacijah pa je to urejeno tako, da boste nekatere aspekte aplikacije uporabljali kljub temu, da nimate stabilne povezave. Brez povezave sicer ne boste morali igrati stav, a vendar boste še vedno lahko videli nekatere stvari na vašem računu.